2013. június 3., hétfő

Sültcékla saláta friss kecskesajttal

A héten a piacon egyetlen helyen már árultak zsenge céklát. Még a gyönyörű levelei is rajta voltak. A céklát ilyenkor szeretem igazán. 20 perc a forró sütőben és már össze is dobhatjuk ezt a remek salátát. Sajnos az időjárás is pont passzol hozzá, úgyhogy aki szereti mehet a tetejére egy kis pirított dió, vagy napraforgómag, de anélkül is nagyon finom. Alapötlet ebből a könyvből.




Hozzávalók: 
4 db céklagumó, 1 csomag vegyes zöldsaláta, 10 dkg krémes kecskesajt, só, bors, balzsamecet, olívaolaj

Elkészítés: 
A céklagumókat megmossuk, egy tálba tesszük őket, olívaolajat csepegtetünk rá és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha egy vékony saslikpálca már nem akad meg benne.
Ha hűlt egy kicsit, lehúzzuk a vékony héját, felszeleteljük. 
Egy tálba vegyes zöldsalátát szórunk, rátesszük a cékla szeleteket, sózzuk, borsozzuk, olívaolajat és nagyon jó minőségű balzsamecetet csepegtetünk rá. A tetejére krémes kecskesajtot morzsolunk. 
Önmagában nagy melegben is finom ebéd, most inkább köretként képzelem el.

3 megjegyzés:

  1. Akkor én ilyet kérnék ebédre, úgyis vas kúrán vagyok. :-) -utána azért jól csúszna egy kis palacsinta is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 1 adag még van, ha gyors vagy. Palacsintát csak délután sütök, de madeline-vel tudok szolgálni.

      Törlés
    2. Akkor indulok. :-) Na, jó beérem azzal is. :-)

      Törlés