2013. június 1., szombat

Palacsinta bodzavirággal és földieperrel (VKF! 57. forduló)

Szuper témát írt ki Ami, a Colors in the Kitchen blog írója az 57. VKF! témájának. Ki ne szeretné a palacsintát. Legyen az sós vagy édes a világ bármely táján. Csupán egy megkötés volt. Ha zöldség vagy gyümölcs kerül bele vagy rá, akkor az mindenképpen szezonális legyen. Palacsintázzunk? Palacsintázzunk!
Bár valószínűleg nem én találtam fel a spanyol viaszt ezzel a recepttel, bárminemű hasonlóság csupán a véletlen műve. Bodzavirág és palacsinta, eper és bodzavirág, eper és tejföl klasszikus párosok találkoznak most egy receptben. A palacsintatésztába bodzavirágokat szórtam, a kész palacsintákat egy kis házi bodzaszörppel édesített tejföllel és földieperrel tálaltam.




Hozzávalók: Kb. : 12 db palacsintához: 20 dkg liszt, 3 tojás, 5 dl tej, csipet só, csipet cukor, 2 bodzavirág ernyő
2,5 dl tejföl, 2 evőkanál bodzaszörp, 40 dkg eper

Elkészítés: A tojásokat a tejjel habosra keverjük, majd a liszttel simára keverjük. Csipet sóval és csipet cukorral ízesítjük. A bodzavirágokat letépkedjük a száráról, belekeverjük a palacsintatésztába. Cseppnyi kukoricacsíra olajon, forró palacsinta sütőben kisütjük a palacsintákat.
A tejfölbe belekeverjük a bodzaszörpöt, az epret megmossuk, negyedeljük, a kisebbeket felezzük. A palacsintákat negyedbe hajtjuk, kanalazunk rá az ízesített tejfölből és megszórjuk földieperrel. Remek uzsonna gyerekeknek is.



4 megjegyzés:

  1. Ennyi bodzás recept, kész vagyok teljesen, imádom! Gyönyörű, finom, fantasztikus!

    VálaszTörlés
  2. de megenném! Istenien néz ki, olyan Krisztás :-) csini a villád :-) Pussz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm! A villa pedig, khmm, tényleg nagyon csini. :)

      Törlés