2012. július 3., kedd

Fahéjas amarettós hideg őszibarack leves

Hogy bírjátok ezt a nagy meleget? Részemről ennyi elég volt belőle, jöhetne már a sima 30 fokos nyár. Hogy lehet átvészelni az ezt az extrém meleget? Például ilyen főzés nélküli hideg levessel. Bár én tegnap anyukám zöldbab levesét is hidegen ettem. Nem is kíván nagyon mást az ember enni. Csak valami könnyűt, valami hűset. 
A leves alapját a tavaly készített amarettós gyümölcsleves adta. Ezúttal csak őszibarack került bele. A múlt héten őszibarack-cseresznye-málna hármassal készült, de így csak barackkal még annál is finomabb. Lédús, édes fehér lapos barackot kaptam a zöldségesnél, abból készült.



Hozzávalók: 
2 dl friss tejszín, 3 dl teljes tej, 2 evőkanál méz, őrölt fahéj ízlés szerint, 2 evőkanál  amaretto likőr (ha kisgyerekek is esznek belőle, ezt elhagyhatjuk, úgy is nagyon finom lesz)
6-8 db őszibarack (mérettől függően)
 
Elkészítés:
A tejszínt, tejet összekeverjük a mézzel és az amaretto likőrrel, őrölt fahéjjal ízesítjük.
Egy tálba szórjuk a meghámozott és felkockázott őszibarackot, ráöntjük az ízesített tejszín és tej keverékét. Óvatosan egyszer átforgatjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Már fogyaszthatjuk is, ennyire egyszerű. 
 
 

2 megjegyzés:

  1. Komolyan mondom, csodásan néz ki, jajj, de belekanalaznék most!

    VálaszTörlés
  2. Katuci, köszönöm! Küldök egy adagot fénypostán, de mire odaér, addigra Te is összedobod. :)

    VálaszTörlés