2012. április 21., szombat

Spárgakrémleves cukorborsóval

Vacsorára készült ez a finom spárga krémleves, fehér spárgából. Mivel L később ért haza, vacsora előtt még gyorsan lefotóztam. Sajnos a fények nem voltak jók, látszik a fotón rendesen. Az, hogy mégis felkerül a blogra, annak az az oka, hogy ez a leves nagyon finom. Ahogy a spárga különleges ízét ellensúlyozza a borsó édes íze. Mmmm...Tökéletes párosítás. Míg a krémlevesek zömébe nem teszek tejszínt, ez a leves kifejezetten követelte. Persze a spárga hámozása nem a legkedveltebb konyhai műveletek közé tartozik. Mindenesetre egy életre megtanultam, hogy tisztességesen meg kell hámozni, különben a turmixolás hosszú perceket vesz igénybe, mire teljesen krémes lesz. Olyan sok mindenkitől hallottam, hogy nem szereti a fehér spárgát. Szerencsére vannak, akik kedvelik.De ezt a leves azoknak is ajánlom, akik a féhér spárgával eddig nem voltak jó barátságban.



Hozzávalók:
500 g fehér spárga
1,2 liter csirke vagy zöldség alapleves
só, bors
1 dl tejszín
2 maréknyi zsenge zöldborsó

Elkészítés:
A spárgákat meghámozzuk és az alaplében puhára főzzük őket. Sózzuk, borsozzuk és alaposan átturmixoljuk. Ha kell át is szűrjük. A tejszínt hozzáadva krémesítjük és az előzőleg megpárolt zöldborsó szemeket levesbetétként hozzáadjuk. Gyors és finom ebéd, vagy vacsora.
Ehhez a leveshez kiváló levesbetét még a blansírozott cukorborsó julienne-re vágva. De sajnos azt most nem lehet kapni olyat, amit jó szívvel megvásárol az ember, mert több ezer kilométert utazik, mire a konyhánkba ér. A kertbe már el van vetve, remélem szép terméssel fog megajándékozni. Igaz addigra már lehet hogy spárga nem lesz.

4 megjegyzés:

  1. Nálunk már régóta listán van a spárgakrémleves, most,hogy lassan itt a szezonja, el is fogom készíteni. Jó ötlet borsóval társítani! :)

    VálaszTörlés
  2. Hú de klassz! Eddig nem is tudtam a borsó-spárga párosról, de biztosan kipróbálom. Isteni lehet! Gratulálok!Emma

    VálaszTörlés